Осасуна играе при срещу испанския и европейски шампион Реал Мадрид в

...
Осасуна играе при срещу испанския и европейски шампион Реал Мадрид в
Коментари Харесай

Реал Мадрид се измъчи в Памплона, но взе своето и се доближи до Барселона

Осасуна играе при срещу испанския и европейски първенец Реал Мадрид в дуел от 22-ия кръг на Ла Лига. Федерико Валверде откри в 78-ата, а Марко Асенсио удвои в добавеното време на срещата.

Памплонци заемат отличната девета позиция с 30 точки, до момента в който „ Лос Бланкос “, които са втори в класирането с 48 точки, не престават борбата за купата с водача Барселона, който пък има 56 пункта в актива си.

Наставникът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, трябваше да се оправя без носителя на „ Златната топка “ - Карим Бензема, Тони Кроос, Орелиен Чуамени, Ферлан Менди и Мариано Диас. Добрата вест беше завръщането на Винисиус Жуниор след наказване, както и на вратаря Тибо Куртоа, който се възвърне от травмата си и зае мястото си сред гредите. Интересно решение на италианския експерт бе да остави Дани Карвахал пейката, а вместо него Начо Фернандес играеше по десния фланг на отбраната. Aнтонио Рюдигер и Едер Милитао бяха в центъра на защитата, а Дейвид Алаба – отляво. В центъра на терена оперираха Лука Модрич, Едуардо Камавинга и Дани Себайос. Атаката на отбора пък водеха Винисиус, Родриго и Федерико Валверде.

/ /

И двата тима се хвърлиха крепко в дуела, като още в петата минута Едуардо Камавинга остана на терена да се превива след нарушаване против него от страна на Лукас Торо, който получи и жълт картон.

Реал обаче натисна и се настани по-трайно в половината на Осасуна. Така гостите можеха да поведат в десетата минута, когато Йон Монкайола не реши добре една топка, което остави Винисиус Жуниор късмет да навлезе отляво в наказателното поле самичък против вратаря Серхио Ерера, а бразилецът опита да стреля сред краката на стража на домакините, само че бе блокиран от него в ъглов удар.

Четири минути по-късно Осасуна също сътвори първото си голово състояние, когато Мой Гомес насочи рисков изстрел от отдалеченост, само че Тибо Куртоа се регистрира с значимо избавяне. Секунди по-късно мако не доближи на Анте Будимир да засече хубаво центриране в наказателното поле на Реал.

В 17-ата минута Федерико Валверде стреля от воле от отдалеченост, само че топката мина около лявата греда на Ерера.

В идващите двайсетина минута обстановките пред двете порти тотално липсваха.

Чак в 43-ата минута се сътвори заплаха и то пред вратата на Реал. Анте Будимир беше открит на добра позицияс пас отляво в наказателното поле и стреля с левия крайник, само че топката мина около вратата на Куртоа.

В самия завършек на полувремето се стигна до напрежение сред играчите на двата отбора, а жълти получиха Мой Гомес от Осасуна и Вини Жуниор от " Лос Бланкос ", които се спречкаха между тях. Треньорът на гостите - Карло Анчелоти, също се включи в полемиките след последния съдийски сигнал.

Две минути след старта на втората част Родриго стреля рисково, само че топката мина около гредата.

В 52-ата минута Реал означи във вратата на Осасуна посредством Винисиус Жуниор, само че попадението му бе анулирано, откакто бразилецът е бил в състояние на засада.

Домакините обаче дадоха отговор с хубава офанзива, като Дарко Брашанац центрира рисково отляво, в наказателното поле, където Будимир стреля технично с пета, само че Куртоа избави.

В 57-ата минута Вини Жуниор направи превъзходен самостоятелен рейд, мина през няколко бранители на Осасуна, само че прекали с дрибъла и стражът на домакините съумя да улови топката преди бразилецът да стреля.

Три минути по-късно Рубен Гарсия шутира мощно от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на Куртоа.

Осасуна беше доста покрай това да открие резултата в 62-ата минута, когато удари греда. Мой Гомес навърза няколко футболисти на Реал и стреля чудесно пред наказателното поле към долния ляв ъгъл на вратата на Куртоа, само че топката се отби от страничния дирек.

Три минути по-късно Йон Монкайола стреля от воле от границата на пеналтерията, само че около гредата.

Реал пропусна нова опция за попадение в 74-ата минута, когато Винисиус още веднъж излезе самичък против Серхио Ерера отдясно в наказателното поле и потегли да го финтира, а по този метод си съкрати ъгъла. Последва удар на бразилеца, само че стражът на Осасуна още веднъж се отличи със страхотна интервенция.

Две минути по-късно Диего Морено от домакините стреля неопределено.

Столичани въпреки всичко съумяха да поведат в резултата в 79-ата минута. Тогава Вини Жуниор се реваншира за пропуските си, откакто получи топката от Лука Модрич отляво в наказателното поле и доста мъдро промуши топката сред двама играчи на памплонци в пеналтерията, където Федерико Валверде нападна свободна зона и засече кълбото във вратата на Ерера, който нямаше по какъв начин да се намеси – 0:1.

Две минути преди края на постоянното време Винисиус комбинира с Дейвид Алаба отляво в наказателното поле, който стреля в близкия ъгъл, само че Ерера отрази.

В 89-ата минута Реал вкара втори гол, който обаче беше анулиран поради доста тънка засада. Появилият се преди секунди 18-годишен нападател Алваро Родригес, който записа дебют за „ Лос Бланкос “ беше изведен в половината на Осасуна, напредна към наказателното поле и чудесно видя непокрития Винисиус, който овладя топката и по-късно невъзмутимо стреля и означи във вратата на Ерера. В последна сметка младият Родригес се оказа с милиметри зад последния в отбраната на домакините и попадението не беше зачетено.

FT  |

0:1 Федерико Валверде 78'

0:2 Марко Асенсио 90+2'

Ла Лига, 22-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР